Pahoittelen hiljaiseloa.... Vuosi on vaihtunut jo aika päivää sitten. Muutoksia on myös tapahtunut enempi ja vähempi. T muutti maneesitallille helmikuun lopussa. Tämä muutto oli enemmän kuin hyvä juttu. Edellinen paikka saatiin rauhoittaa tulevan perheenlisäyksen johdosta ja T pääsi aloittamaan tämän kesän treenit vähän aiemmin kuin muina vuosina. Aikaisemmin kun ongelma on ollut pohjat... Missään et voi kunnolla treenata, kun joka paikka on jäässä tai myöhemmin keväällä niin liukkaana kurasta. Maneesitallilla emme ole päässeet säännöllisesti kulkemaan, koska itsellä ei ole koppia ja epäsäännöllinen työ ei helpota muiden kyytiin kerkeämistä. Ja pitää sen verran vielä muutosta sanoa, että oon kyllä ollu niin onnellinen täällä uudella tallilla!!! Aina on pohjat kunnossa, aina näkee, aina pääsee ja jos ei nii T saa silti ihan parasta hoitoa. 

Nyt ajattelin sitten ottaa itseäni niskasta kiinni ja herättää tän blogin uudelleen eloon. Ajattelin kirjoittaa joka viikosta jotain. 

Tässä teille koostetta sieltä helmikuun lopusta tähän hetkeen:

Muutto tapahtui 23.2. Tällöin aloin etsiä T:lle uutta vuokraajaa, joka löytyikin sitten melko nopeasti. Vuokraaja2 on nuori tyttö jolla on jonkin verran hevostaustaa, mutta taidot aika ruosteessa. T ei ole helppo, joten tähän hetkeen kun vuokraaja2 on kerennyt käydä pari kertaa, oon jo ajatellut, miten uskallan häntä yksin jättää T:n kanssa. Nopeat äkkinäiset liikkeet tallissa ja pieni pelko käsittelyssä saa T:n varpailleen. Ratsastaessa T käyttäytyy aina hyvin.  Kuitenkin kehitystä on sillä saralla tapahduttava tosi paljon ja melko äkkiä että saan vuokraajan käynneistä jotain hyötyä hevoselle ja itselle. Nyt liikkuminen on ollut melko "hirvimäistä" ja levotonta. Onneksi vuokraaja2 on niin innokas että saan hänet varmasti houkuteltua valmennuksiin ja sitä kautta kehittymään. 

Vuokraaja1 on edelleen kuvioissa, joka on mukana kulkenut jo kohta vuoden verran. Häneen pystyn luottamaan ja hänen käynneistään saan itsellekin jotain. Hevonen on ok läpiratsastettu ja pehmeä suustaan. Ja myös hän on innokas valmentautumaan, joten se on mulle aina plussaa. 

Molemmat vuokraajat käy kerran viikkoon, joten itselle jää hyvin päiviä treenata ja valmentautua. Muuton jälkeen T ei montaa vapaapäivää oo saanutkaan... Liikkeessä on oltu lähes joka päivä,  kävellen jos ei muuta

Helmikuu: yhteensä kuusi treeniä sileällä ja pari maastoa ja yksi irtojuoksutus (tähän sisältyy treenejä myös vanhassa paikkaa)

Maaliskuu: vk 9: 1ratsutus, 3 kevyttä sileällä, 1 puomitreeni, 1maasto, 1vp

Maanantai: Vapaa

Tiistai: Essi ratsasti T:n. Paljon siirtymisiä, avoa, laukkaa. Lakasta käyntiin siirtymisiä yms.. Tehokas tunti!

Keskiviikko: Vuokraaja2 ratsasti kevyesti ensimmäistä kertaa noin 45min, kaikissa askellajeissa vähän.

Torstai: Kevyt koulu, paljon siirtymisiä ja taivutteluita ympyrällä. Väistöjä.

Perjantai: Puomitreenit, ravipuomit, jalkojen nostoa. Sikahyvä!

Lauantai: Vuokraaja1 maasto puolitoista tuntia

Sunnuntai: Kevyt koulu/maasto vähän köpö alkuun  

image.jpg

Tässä viikon 9 puomitreeneistä kuva

 

Viikko 10: kevyt: 2 kevyttä sileällä, 2 maastoa kävellen, 1 puomitreeni, 2vapaata

Maanantai: vapaa

Tiistai: vapaa

Keskiviikko: vuokraaja2 kevyesti maneesilla harjoittelua

Torstai: paljon siirtymisiä, avoa ja laukannostoja

Perjantai: puomitreeni, jossa joutui käyttään aivoja ja jalkoja. Muutama puomi laukkaväleillä. Tää puomitehtävä ei siltä osin sopinut T:lle, kun laukka jo pelkästään suoralla uralla on niin vaikeaa. 

Lauantai: kävelymaasto

Sunnuntai: vuokraaja1 maasto

 

Seuraavassa postauksessa päästään jo rytmiin  ja siihen tuleekin jo taas valmennus pohdintaa!

 

image.jpg