Maanantaina mentiin maneesissa itsenäisesti. Verkkaan otin paljon siirtymisiä ja rehellisiä sellaisia. T:n oli lähdettävä takajaloistaan heti eteen ja kantaa itsensä rehellisesti vaikka saikin mennä hieman pidemmässä muodossa. Itsessäni kiinnitin huomiota siihen, että se vasen lonkka pysyy koko ajan oikealla kohtaa ja tunnen tasaisesti molemmat istuilnluut. Oli oikein kivaa menoa ja rentoa vaikkakin se vasen kierros aina vaan tuntuu hankalalta. En saa mielestäni riittävän hyvin pohjetta läpi ja T:puskee pohjetta vasten tosi ikävästi ajoittain, ei koko aikaa. Lisäksi helposti lähtee varsinkin käynnissä tahdittamaan takapäätä, nimenomaan vasemmassa kierroksessa. Suusta T on hyvä ja tasaisesti liikkuu...

Verkattiin noin 20minuuttia jonka jälkeen T sai kävellä hyvän tovin. Kokosin sitten hieman harjoitusravissa pääty-ympyröillä. Pitkillä sivuilla lisättiin hieman kevyessä ravissa. Ihan vain siksi kevyessä, etten jää itse roikkumaan suuhun vaan pystymme harjoittelemaan lisäyksiä niin, että myös hevoselle jää siitä hyvä mieli ja se lähtee mielellään eteen. T oli oikein reipas ja lisäsi miellelään. Pitkillä sivuilla teimme myös ravissa tempon vaihteluita ja ihan nopeita käyntiin siirtymisiä.

Laukat otettiin molempiin suuntiin ja ajattelin että otan itsenäisesti kolme kertaa molempiin suuntiin lävistäjät, meni sitten syteen tai saveen, mutta hevosta en kiusaa, jos itse en osaa enkä onnistu. Kaksi ekaa kertaa T pudotti lävistäjän keskellä raviin, mutta syy oli mussa. Puristin polvella, enkä pitänyt asetusta kunnolla. Viimeiset lävistäjät onnistui jo sitten niin hyvin, että sain pudotettua raville itse, eikä sitä päässyt hevonen tekemään. Vaikka T ei pysynyt laukkalävistäjillä pyöreänä, saatikaan että olisi rehellisesti polkenut allee, olin todella tyytyväinen!! Jostain ja nyt meidän kohdalla tästä se lähtee!! Mun vaan on saatava itse keskittyä ja miettiä asioita. Valmennuksissa ahdistun aivan turhaan jos joku ei onnistu. Nyt pitää muistaa että voin harjoitella niitä itsenäisesti ja jatkaa taas harjoittelua valmentajan kanssa. Kaikkea ei todellakaan tarvitse osata heti!!

Tunnin jälkeen pyysin tallikaveria, Sannaa katsomaan T:n satulan, kun itse epäilin että siinäkin saattaa olla jotain sanomista. Meillä on käytössä Passier patron, jonka ostin viime kesänä. Satula istui silloin kuin valettu ja koko kesä treenattiin sillä ja kehtiystä tuli huomattavasti. Ajattlin kuitenkin että se olisi korkeintaan toppausta vailla, mutta Sanna kysyi heti, että onko T:n vaikeampi kierros vasen. Hän sanoi että satula puristaa vasemmalta lapaa, mutta oikealta se on hyvä. Hevonen on siis ihan toispuoleinen. suositteli että joko satula topattaisiin toispuoleiseksi, hevosen mukaan tai sitten katsotaan toista, leveempää satulaa ja sinne oikealle puolelle lavan ja satulan väliin paloja joko romaanilla tai huovalla, niin kauan kunnes oikealle puolelle saa lisää lihasta. Sovittiin että Sanna tulee perjantaina auton ja satulantoppaajan kanssa katsastamaan tilanteen ja teen sitten jotain päätöksiä.

On nää vaikeita asioita, enhän mä tahdo ymmärtää lainkaan mitä ny pitäis tehä. Ideoita ja kokemuksi muilla?