Vaikka pyrin kirjoittamaan tänne vain valmennuksista niin kirjoitampas nyt tämän päiväisestä treenistäkin.

T:n alkuverkoissa tein sitä mitä Essi viime tunnilla kehoitti tekemään, eli suorilla urilla ratsastin ulkoasetuksella ja kulmat sisäasetuksessa. Ja voltit tietysti sisäasetuksessa. Alusta lähtien sain T:n hyvin myös vasemmassa kierroksessa ulkokädelle tuntumalle. Odotin mielessäni kyllä, kun vuokraaja meni eilen, että hankalampaa olisi ollut. Vähän takaa laiskasti T liikkui ja monesti sai muistutella, että Eteenpäin ollaan menossa ja otinkin alkuverkkoihin vähän jotain lisäyksen tyylistä aina kun vaihtelin suuntaa. Lisäsin alkuverkkoihin myös laukkaa hieman vaikeampaan kierrokseen ja annoin kävellä. 

Omaa istuntaan kiinnitin alusta lähtien tosi paljon huomiota. Jalat annoin olla rentona... Vaikeaa, mutta jo taas meni paremmin kuin viimeksi. Kädet kannan mielestäni jo paaljon paremmin kuin joku kuukausi takaperin. Yläkropasta huomasin videoita katsottuani, että rintarangan oon saanu hyvin auki, mutta lievä takakeno on tullut yläkroppaan. Tämä voi johtua, siitä etten käytä riittävästi vatsalihaksiani tai käännä riittävästi lantiota alle, vaan näyttää kuin selkä olisi jonkin verran notkolla. Tähän pitää nyt kiinnittää huomiota, ettei selkä vaan pääse kipeytymään, niin kuin joskus aikoinaan. 

Kannoin muutaman tötsän kentälle jo ennen kuin aloitin ratsastamaan ja asettelin ne pitkien sivujen puoleen väliin ja keskelle kenttää yhden. Tehtävänä pidin siirtymisiä kännistä raviin tötsien keskellä ja ravasin lyhyen sivun keskelle, jossa seis. Jatkoin käynnissä taas seuraaville tötsille, josta taas raviin jne. Välillä tein voltin (n 15m) keskelle tötsien välistä. Lisäsin tehtävään niin, että jätin pysäytykset kokonaan pois ja käynnissä menin avoa puoli pitkää sivua tötsien väliin, siitä käynti voltti ja ravissa taas lyhyen sivun keskelle. 

Tää tehtävä tuntui melk ohelpolta niin hevoselle kuin minullekin, kun vaan annoin ravin pompottaa (eikä se näyttänyt niin kamalalta videollakaan, kuin ajattelin).

Muutin tehtävää jonkun verran pikku palauttelun jälkeen. Menin koko kierroksen ravissa ensin kerran, niin että pitkälle sivulle tullessani avoa tötsien väliin, tötsiltä suoristus, lyhyellä sivulla voltti jne kierros loppuun. Sitten lisäsin lyhyelle sivulle laukannoston ja (tarvittaessa voltin, tarvittiin molempiin suuntiin kerran) laukalla pikälle sivulle jossa 15m voltti ja edelleen laukassa  seuraavan lyhyen sivun keskelle, josta siirtyminen taas raviin ja kulman jälkeen avoon jne. Tätä harjoitusta kumpaankin suuntaan neljä - viisi kertaa. 

Tuntui alkuun tosi vaikealta, mutta kun vaan rentouduin ja annoin T:n laukata ja annoin sen ravata, ilman että puristan millään tai vedän mistään, niin tehtävät onnistui oikein mallikkssati. Tai siltä se ainakin tuntui. Videolta toki näki taas sen todellisuuden ja monen monta virhettä löysin, mutta tästä on hyvä jatkaa ja osottaa taas maanantain valmennusta innolla.