Tosiaan. Nyt on sellainen tilanne, että jouduin irtisanoa molemmat vuokraajani. Tai siis vuokraaja1 irtisanoi jo jokin aika sitten itsensä, koska koki ettei pysty maksamaan niin paljoa minulle, kuin olin hänen kanssaan aiemmin sopinut. Lisää voit lukea täältä:

Toisen vuokraajan jouduin laittamaan sivuun, koska T:llä kävi kengittäjä perjantaina. Huomasi sitten että T on taas polkenut vasemman kavion pinnan rikki. Pari vuotta sitten meillä oli sama ongelma ja T oli todella kipeä tuolloin. Vasemmassa kintereessä T:llä on kinnerpatti, jonka vuoksi vasuri työskentelee hitaammin kuin oikea. Ratsastajan tuleekin huolehtia vasuri nopeaksi jo heti alusta lähtien ja vaatia T:tä sitä käyttämään, koska helposti T lintsaa sen käyttämisestä ja kulkee persusta oikealle ja polkee vasurilla vain sen verran kuin on pakko. Pohkeella ja tarvittaessa pienellä raipan näpäytyksellä kuitenkin taakse saa lisää ponnua ja liikkeen takaa puhtaaksi. Mutta, jos ratsastaja ei ole riittävän taitava ja osaa pyytää kyseisiä asioita vaan antaa T:n liikkua kuin hirvi käyttämättä takajalkojaan lainkaan, on tulos se että vasuri jää vasemman etujalan alle liikkeessä ja joka kerralla vasen etujalka vie takakavion pinnasta pintaa pois. Varsinkin kun tammalla on tähän asti ollut läpeensä hokit, on kulumaa tullut aikalailla. Ei niin paljoa kuin kaksi vuotta takaperin, jolloin veri ei ollut kaukana kavion pinnasta. Mutta kuitenkin niin paljon, että kengittäjä suositteli liikutusta vain osaavissa käsissä, ettei taas oltaisi samassa pisteessä kuin silloin. Mikäli tamma lyö siihen kunnolla vielä muutaman kerran, niin voi veri nousta kavion päälle ja sairausloma on kuukausia tai jopa vuosi, niin kauan kuin kavio kasvaa kulutetun pinnan yli.

Tulin siis siihen lopputulokseen, että mikäli haaveilen tänä kesänä kehityksestä ja mahdollisista kisakentistä, niin paremppi on sanoa vuokraajat kokonaan irti. Keskittyä vain itse siihen. Mikään rahasumma ei kuitenkaan korvaa tuota heppaa, on se niin rakas <3 Lisäksi kaverin tyttö käy T:tä liikuttamassa täst edes sen verran kuin tarvitsee.

perjantaina myös katsastettiin sitä satulaa. Lopputulos oli se, että jatkamme edelleen samalla satulalla, ilman romaania ja katsastamme tilanteen uudelleen loppukesästä/alkusyksystä. Kokeiluun otin uuden mahavyön joustoilla, josta en sitten muuten tykännyt yhtään!!!! Hauluan hyvän nahkavyön mutkalla ilman joustoja kiitos!

Ajattelin T:lle antaa kevyemmän viikon viikolla 15. Muutama vapaapäivä ei tee pahitteeksi. Valmennustakin on siile viikoa suunniteltu, mutta huomasin tuossa, että kovillakin on tamma vähän ollut kun on 11 liikuntapäivää putkeen. Osa tietysti hieman kevyempiä ja mahtuu joukkoon ihan kävelypäiväkin, mutta nyt pieni breikki ettei mee överiksi. 

 

20160408_104152742_iOS.jpg