Viikko alkoi yksityisvalmennuksella. Essi ratsasti T:n alkuun, noin 20minuuttia. Hevonen punki jonkin verran vasenta pohjetta vasten, mutta liikkui tosi kivasti Essin alla. Vika on siis minussa, on se vaan uskottava!! Aloitettiin ihan perustyöskentelyillä ja käytiin mun lantion asentoa läpi. Tulipa huomattua kuinka kierossa sitä istuukaan. Vasemmassa kierroksessa mun tuli ajatella vasenta lonkkaa hieman eteenpäin, että sain molemmat istuinluut hyvin tuntumaan. Lähden valumaan hieman oikealle, mutta tällä pienellä korjauksella sain pidettyä itseni tasaiseti menossa mukana. Lantion kanssa mun ei tarvinnut tehdä varsinaisesti töitä, vaan riitti että siirsin katseen vasemmassa kierroksessa oikealle ylös. Tämä yksinään sai mun lation kääntymään oikein. Kylkien tuen olen unohtanut ihan kokonaan ja tulikin mieleen, että kun Aira Toivola tulee seuraavaksi Etelä-Pohjanmaalle, niin haluan ehdottomasti mukaan valmennukseen ja mielellään kahtena peräkkäisenä päivänä. Siitä alkaakin olla jo kaksi vuotta kun Aira on viimeksi käynyt.

Valmennus meni kaiken kaikkiaan ihan kivasti. T kuunteli ja oli hyvin mukana. Mä kun annoin itselleni armoa ja keskityin omaan tekemiseen ,niin sain enemmän koko tunnista irti. Näitä siis lisää.!!

Tiistaina vuokraaja2 käväisi myös Essin silmien alla. Ihan käynti ja hieman ravityöskentelyä. Vuokraaja oli aika hukassa ja sitä moukua myös hevonen. Meno ei ollut kivaa katsottavaa ja olo itsellä oli melko toivoton. Haluan hevoselleni vuokraajan ja mielellään nuoria kannustan harrastamaan ja tuen heidän kehittymistään. Mutta jos taitoa ei ole juuri ollenkaan, on mun mietittävä, onko vuokraajasta enemmän haittaa kuin hyötyä. Valitettavasti. Seuraan siis tilannetta aikani ja teen sitten päätöksen jos kehitystä ei ala aika reippaalla tahdilla esiintyä.

No sitten se toinen: vuokraaja1, joka ilmoitti ettei voi enää vuokrata T:tä. Olisi halunnut, että hevosen vuokraus olisi niiltä päiviltä 0€, kun hän käy valmennuksessa. Ja valmennuksissa hän haluaisi käydä kerran viikkoon. Lisäksi hän tarjoutui maksamaan sovitun hinnan jos hän pääsee käymään kerran viikkoon valmennuksen lisäksi.. Eli ymmärsinkö oikein?! Maksaisin hänen harrastamisensa?. Loukkaannuin todella paljon koko viestistä, sillä vuokraajan kanssa on ollut puhetta hinnoista jo ennen maneesitallille muuttoa. Hän on siis tiennyt paljonko T:n vuokra on ja paljonko koko lysti tulee maksamaan, jos hän ottaa lisäksi valmennuksia. Nyt hänellä ei olekaan varaa käydä, koska valmennuksien kanssa hinta on liikaa. Pakottanut häntä en koskaan ole koko valmennuksiin, vaan se on ollut omaehtoista. Samalla hän kertoi että ratsastuskoulussa hän saa joka kerralla opetuksen lähes samaan hintaan. Mun laskukyvyllä vain en päässyt ratsastuskouluhintoihin (esim: 4xkk hevonen, joista 2xvalmennus, jää T:n kanssa halvemmaksi kuin 4xratsastuskoulussa/kk). Mutta päätös on hänen. Jos hän haluaa käydä 6-8 ratsukon ryhmissä ratsastuskoulussa, kuin että hän saa yksillöllistä opetusta, niin siitä vaan. Harmittaa vaan tosi paljon, kun itse olen ollut reilu hänelle ja katsonut välillä läpi sormien hänen touhujaan, niin kiitokseksi sitten saan tämän. Valitettavasti mulla ei ole varaa kustantaa hänen harrastustaan. Kiitos ja hyvää jatkoa hänelle.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Keskiviikkona T sai täysin vapaan päivän ja torstaina treenattiin maneesissa kevyesti eteenalas. Oikein onnistunut torstai ehtoo, kun sain rauhassa ajatella ja työstää hepan hyväksi.

Vuokraaja1 lupais vielä tämän huhtikuun käydä, joten hän meni perjantaina itsekseen maneesissa. Olivat harjoitelleen KN-specialin asioita.

Lauantaina menin itse kevyesti ja moitin, kun T edelleen punkee vasemmalle. Kuitenkin ihan ok loppua kohden. Sain onneksi varattua klinikka-ajan 19pv. Päästään näytille suusta ja piikittää takapolvet.

Sunnuntaina kävi kaverin tyttö (16v) ratsastamassa T:llä. Hän vuokraa T:tä nyt kesän yli kerran viikkoon ja osallistuu valmennuksiin. Valitettavasti hän joutuu polvileikkaukseen syksyllä, joten jää sitten sivuun joksikin aikaa, mutta siihen asti ilo pitää hänet T:n elämässä. Heillä on synkannut ennemminkin tosi hyvin ja ratsastusta on ilo seurata. Vaikka tytöllä ei ole ratsastuskokemusta paljoa, on T rento ja kulkee oikein päin, joskin hieman pitkänä, mutta se ei mua haittaa. Päin vastoin, ompa heppa hyvin venytelty.

20160328_163636479_iOS.jpg

Muru pesun jälkeen..