Eilen tamma oli ihan vimpan päälle kiva ratsastaa.... En ratsastanut kuin reilun puoli tuntia tästä syystä..

Mutta tänään... Hohhoijaa.... Katoin jo varustaessani, että selkälihakset oli aavistuksen pinkeänä, mutta onhan tuolla ennenkin ollu ja varsinkin kun yöt rupee oleen kylmiä. En uskonut sen vaikuttavan valmennukseen mitenkään muuten, kuin verkkaamalla reilummin eteen-alas ja tarvittaessa ratsastaa alkuun vähän pidemmässä muodossa.

Essi oli hieman myöhässä, meitä oli kolme ratsukkoa tunnilla, ja kerettiin hyvin itsenäisesti verkkailla alkuun. T ei tuntunut hyvältä, ei sitten ollenkaan. Hakeutui kyllä eteen-alas, mutta tunsin heti ettei meidän tunnista tule yhtään mitään. Kehittelin siis itselleni kunnon asennevamman jo ennen ku Essi kaarsi pihaan. Alotettiin vasemmassa kierroksessa, tekemällä loivaa kiemuraa pitkälle sivulle ja hetken tehtävää tehtyä, pitkän sivun keskellä voltti oikealle. T tuntui kankealta ja haluttomalta, ratsastin vähän pidemmässä muodossa, mutta huomasin ettei ohjat pysynyt sitäkään vähää kädessä. Ite könötin ku vasta-alkanu ratsastaja ja vetutus käyrä oli jo niin tapissa.

Oikeaan kierrokseen yritin huomioida omaa lonkkaa, mutta huomasimpa silläkin jääväni kiinni kaiken aikaa ja sen korjaaminen tällaisena äärsyyntymispäivänä tuntui ihan ylitsepääsemättömältä. Joka tapauksessa T rupes hieman liestymään ja notkistumaan ja pystyin keräillä ohjiakin ja pyytämään vähän pienempää muotoa. Hetkittäisiä onnistumisen pätkiäkin (jotka muistaa näin jälkikäteen), käyttämällä nopean pohkeen edessä sain T:n reagoimaan nopeammin ja nostamaan hieman itseään, jos valui liian alas.

Seuraavassa tehtävässä käynnissä väistätettiin halkaisijalla ja päätyihin nostettiin laukat. Väistää T osaa hyvin mutta kulkee kuin hirvi. Onko tuokaan mikään ihme ku ite jään kädellä kiinni ja joustot on ihan tipotiessään.... Ketutuskäyrä nousi vaan entisestään. Ja suurin syy siihen oli se etten osaa korjata virhettä. Vaikka kuinka sanotaan, että jousta kädellä, kanne ne ja ole rentona... Just. laukat ei pyöriny kunnoolla, kun niissä en osaa istua. Miten voi olla niin vaikeaa vain istua laukassa.... Perkele!

Loppuun Essi keksi että otetaan suoralla uralla vastalaukkaa. Oikeaa laukkaa vasemmassa kierroksessa. No joo, siitä ei sen enempää. Vituiks meni ja luovutin ja kaikkee mitä nyt ei olis tarvinnut.....

Tiistaina seuraava valmennus ja sain vielä yksityistunnin. Huonommin ei kyllä enää voi mennä.... Jos vaikka venyttelis ennen sitä tai jotain... Tallille en ainakaan mene.